יצאה לאחרונה כתבה חדשה, או יותר נכון, סקירה מחקרית, של שני חבר'ה מהפקולטה למדעים ביחד עם מכבי שירותי בריאות. קראו לזה "טבילה במי קרח, סיכון או חוסן?" (אהבתי את הכותרת, כי כולם קוראים לזה היום "סדנת חוסן")
בקיצור, בואו נעשה סדר בסקירה הזאת, ומה ההשלכות שלה לאורך זמן על עולם טבילות הקרח
נתחיל בסיכונים שהם מציינים בסקירה המחקרית
במאמר הם מציינים מספר סיכונים הקשורים להלם קור, התגובה הראשונית של הגוף:
- הלם קור: התגובה המיידית של הגוף לטבילה פתאומית במים קרים עלולה להיות מסוכנת, אפילו קטלנית. תגובה זו כרוכה בנשימה מהירה, קצב לב מוגבר ותחושת פאניקה. במאמר הם מדגישים כי זעזוע ראשוני זה מהווה גורם סיכון ראשוני הקשור לטבילה במים קרים.
- הם מדברים גם על היפוטרמיה כסיכון: היפותרמיה: כאשר טמפרטורת הגוף יורדת מתחת ל-35 מעלות צלזיוס, היפותרמיה מתחילה, מה שמציב סכנת חיים מיידית.
- הם מדברים על דום לב: טבילה במים קרים מאמצת את הלב, ומגבירה את הסיכון לדום לב.
- הם מדברים גם על החמרה של מצבים קיימים:
אנשים עם מצבים רפואיים מסוימים, כמו תסמונת Raynaud או אורטיקריה קרה, עלולים לחוות החמרה בתסמינים עקב טבילה במים קרים.
ולבסוף, אני חייב לציין כי במאמר שלהם הם אינם דוגלים במפורש נגד טבילות בקרח, אך מעודדים זהירות. הם ממליצים להתייעץ עם רופא לפני שילוב שיטות טבילה במים קרים, במיוחד אמבטיות קרח, בשגרה. הם מדגישים את החשיבות של תעדוף בטיחות וקבלת החלטות מושכלות.
בסקירה שלהם הם גם מדברים על היתרונות האפשריים של טבילה באמבט קרח
- שיפור של מצב הרוח והתפקוד הקוגניטיבי: טבילה במים קרים מובילה לשחרור אנדורפינים, הורמונים הפועלים כמשככי כאבים טבעיים ומעלים את מצב הרוח.
- הפחתת כאבי שרירים ודלקות: טבילה במים קרים יכולה לעזור להפחית דלקת ולקדם התאוששות שרירים על ידי כיווץ כלי דם והפחתת זרימת הדם לאזור הפגוע.
- טבילת קרח מחזקת את המערכת החיסונית: טבילה רגילה במים קרים נקשרה לעלייה בתאי דם לבנים, שעוזרים להדוף זיהום.
- שיפור של בריאות הלב וכלי הדם: טבילה במים קרים יכולה לשפר את זרימת הדם ולחזק את הלב.
- עזרה בירידה במשקל: טבילה במים קרים יכולה להגביר את חילוף החומרים ולעזור לגוף לשרוף יותר קלוריות.
אלו היתרונות שהם מציינים בסקירה שלהם.
לאורך השנים אני מפרסם כל הזמן כתבות מאוד מקיפות בדיוק על הנושא הזה, מדובר על נושא חשוב מאוד הדורש רגולציה. אם כן, הנה מידע קצת יותר מפורט, וקצת יותר מסודר בכל אחד מההקשרים שדיברו עליהם בסקירה המחקרית הזאת
מהן ההשלכות של הסקירה הזאת (בשיתוף עם מכבי) על עולם אמבטיות הקרח?
לדעתי לאט לאט, הרגולטור יבין כי מדובר בפרקטיקה נורא מסוכנת אך, לא משהו שאפשר למנוע מאנשים. על כן, זה פותח פתח נרחב לשינויים חוקתיים, לא כל אחד יכול להיות מדריך מוסמך, מיהו בכלל המדריך המוסמך? יש כאן המון אינטרסים לכל כיוון, ובסה"כ יש שני כוחות שעובדים במקביל: הכוח האחד זה הכוח של הבריאות, וניהול סיכונים נכון
הכוח השני הוא כסף:) כמו תמיד
נראה לאן זה יתפתח, העתיד מעניין, כמו תמיד 🙂